Znamenie konca

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Znamenie konca

Ježiš im odpovedal: Hľaďte aby vás nikto nezviedol! Lebo mnohí prídu v mojom mene a budú hovoriť: Ja som Kristus, a mnohých zvedú. Počujete o vojnách a zvesti o bojoch, hľaďte aby ste sa nestrachovali. Lebo to musí byť, ale to ešte nie je koniec. Lebo povstane národ proti národu a kráľovstvo proti kráľovstvu, bude hlad a mor a miestami zemetrasenia. A všetko toto je počiatok bolestí.
Vtedy vás budú sužovať, budú vás vraždiť a všetky národy budú vás nenávidieť pre moje meno. A vtedy mnohí sa pohoršia, budú sa navzájom udávať a nenávidieť. Povstane mnoho falošných prorokov a zvedú mnohých. Pretože neprávosť vyvrcholí, ochladne láska mnohých. Ale kto vytrvá až do konca, bude spasený. Toto evanjelium o kráľovstve bude sa zvestovať po celom svete na svedectvo všetkých národom a potom príde koniec. Preto keď na mieste svätom uvidíte ohavnosť spustošenia, o ktorom hovoril prorok Daniel, - kto čítaš rozumej! - vtedy tí čo budú v Judsku, nech utečú do vrchov, kto bude na dome, nech neschádza do domu, aby si niečo vzal, kto bude na poli, nech sa nevracia, aby si vzal plášť. Beda tehotným ženám a tým, ktoré budú kojiť v tie dni. Modlite sa teda, aby ste nemuseli utekať v zime ani vo sviatočný deň. Lebo vtedy bude veľké súženie, akého nebolo od počiatku sveta až doteraz a ani viac nebude. A keby tie dni neboli skrátené, nikto by sa nezachránil, ale pre vyvolených budú tie dni skrátené. Ak by vám vtedy niekto povedal: Ajhľa tu je Kristus: alebo: Tam je!, neverte! Lebo povstanú falošní proroci a budú robiť veľké znamenia a zázraky, aby zviedli ak možno aj vyvolených. Ajhľa predpovedal som vám to. Preto, ak by vám povedali: Ajhľa je na púšti, nevychádzajte! - Ajhľa je v komorách - neverte. Lebo ako blesk vychádza od východu a svieti po západ, tak bude príchod syna človeka. Lebo kde bude mŕtvola tam sa zhromaždia aj supy.

Vy sa však majte na pozore: vydajú vás súdom, budú vás biť v synagógach a stavať pred vladárov a pred kráľov pre mňa, aby ste im vydávali svedectvo. Ale najprv evanjelium musí sa zvestovať všetkým národom. A keď vás povedú aby vás vydali, nestarajte sa vopred, čo budete hovoriť, ale hovorte, čo vám bude dané v tú hodinu. Lebo nie vy ste to, ktorí hovoríte, ale Duch svätý. Brat vydá na smrť brata a otec dieťa, a povstanú detí proti rodičom a usmrtia ich. A všetci vás budú nenávidieť pre moje meno, ale kto vytrvá do konca, bude spasený. 

Zaumieňte si teda, že nebudete vopred rozmýšľať, ako sa brániť, lebo ja vám dám ústa aj múdrosť, ktorej nebudú môcť odolať a odporovať ani všetci vaši protivníci. Vytrvalosťou zachováte si životy. Keď však uvidíte Jeruzalem obkľúčený vojskom, vtedy vedzte že sa priblížila jeho skaza. A budú padať pod ostrím meča a ako zajatí zavlečení budú medzi všetky národy. A Jeruzalem budú plieniť pohania, dokiaľ sa nenaplnia časy pohanov.




začiatok | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014